Pasta med ruccolapesto, grönsaker och knaprig kalkonbacon
20-30
Lägre pris
Laktosfri

Pasta med ruccolapesto, grönsaker och knaprig kalkonbacon

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • svartpeppar

Ruccolapesto

Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
½ klyfta
Ruccola
30 g
Frömix
½ förp
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Neutral olja
2 msk

Topping

Kalkonbacon
100 g
Neutral olja
Frömix
½ msk

Pasta

Mezze maniche rigate (Vete)
200 g

Zucchini

Zucchini
1 st
Neutral olja
Vitlök
½ klyfta
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 688 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 78 g
  • Protein 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Ruccolapesto: Finriv parmesanost. Lägg osten, pressad vitlök, ruccola, frömix, salt, vitvinsvinäger och neutral olja i en mixerbunke. Mixa ihop till en pesto med en stavmixer.
  2. Topping: Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kalkonbacon knaprig, under omrörning ca 5 min. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper. Spara stekpannan.
  3. Pasta: Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavattnet, när du häller av pastan. 
  4. Zucchini: Skär zucchini i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Fräs zucchini och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med örtmix, salt och lite nymald svartpeppar.
  5. Pasta: Häll tillbaka den avhällda pastan i kastrullen. Blanda ner ruccolapesto, det sparade pastavattnet och zucchini, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera pasta pesto i djupa tallrikar och toppa med knaprig kalkonbacon och frömix.