Lägre pris
Laktosfri
Pasta med ruccolapesto, grönsaker och knaprig kalkonbacon
Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- vitvinsvinäger
- olja
- svartpeppar
Parmesanost
1 bit
Vitlök
½ klyfta
Ruccola
30 g
Frömix
½ förp
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olja
2 msk
Kalkonbacon
100 g
Olja
Frömix
½ msk
Mezze maniche rigate
200 g
Zucchini
1 st
Olja
Vitlök
½ klyfta
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 688 kcal
- Fett: 29 g
- Kolhydrater: 78 g
- Protein: 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finriv parmesanost. Lägg osten, pressad vitlök, ruccola, frömix, salt, vitvinsvinäger och neutral olja i en mixerbunke. Mixa ihop till en pesto med en stavmixer.
Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kalkonbacon knaprig, under omrörning ca 5 min. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper. Spara stekpannan.
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavattnet, när du häller av pastan.
Skär zucchini i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Fräs zucchini och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med örtmix, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll tillbaka den avhällda pastan i kastrullen. Blanda ner ruccolapesto, det sparade pastavattnet och zucchini, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pasta pesto i djupa tallrikar och toppa med knaprig kalkonbacon och frömix.
Smaklig måltid!