Pasta med ruccolapesto, grönsaker och knaprig kalkonbacon

Lägre pris

Laktosfri

Pasta med ruccolapesto, grönsaker och knaprig kalkonbacon

Rätten saknar betyg
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • vitvinsvinäger
  • olja
  • svartpeppar
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Ruccola
30 g
Frömix
½ förp
Salt
1 krm
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olja
2 msk
Kalkonbacon
100 g
Olja
Frömix
½ msk
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Zucchini
1 st
Olja
Vitlök
½ klyfta
Örtmix
½ förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 688 kcal
  • Fett: 29 g
  • Kolhydrater: 78 g
  • Protein: 30 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Finriv parmesanost. Lägg osten, pressad vitlök, ruccola, frömix, salt, vitvinsvinäger och neutral olja i en mixerbunke. Mixa ihop till en pesto med en stavmixer.
 Strimla kalkonbacon. Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek kalkonbacon knaprig, under omrörning ca 5 min. Lägg upp på en tallrik med hushållspapper. Spara stekpannan.
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavattnet, när du häller av pastan. 
Skär zucchini i mindre bitar. Hetta upp lite neutral olja i den använda stekpannan. Fräs zucchini och pressad vitlök ca 3 min. Krydda med örtmix, salt och lite nymald svartpeppar.
Häll tillbaka den avhällda pastan i kastrullen. Blanda ner ruccolapesto, det sparade pastavattnet och zucchini, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera pasta pesto i djupa tallrikar och toppa med knaprig kalkonbacon och frömix.
Smaklig måltid!