Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Salscicciaragu
Purjolök
½ st
Morot
1 st
Olivolja
Salsicciafärs (Svaveldioxid)
200 g
Små vita bönor
1 förp
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Pistou
Basilikaolja
1 förp
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Till servering
Surdegsbaguette (Vete)
1 st
Näringsvärde per portion
- Energi 777 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Salscicciaragu: Skär purjolök i ca 1x1 cm stora bitar. Skala och skär morot i mindre bitar. Häll av och skölj små vita bönor.
- Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
- Salsccicaragu: Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs salsicciafärs ca 4 min. Tillsätt purjolök och morot, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vita bönor, vatten och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Pistou: Lägg basilikaolja i en skål. Finriv parmesan och blanda ner i skålen tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Lägg salsicciarugu toppad med pistou i djupa tallrikar. Servera med nybakat surdegsbröd.