Salsiccia ragu med pistou och surdegsbaguette
Laktosfri

Salsiccia ragu med pistou och surdegsbaguette

Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Purjolök
½ st
Morot
1 st
Olivolja
Salsicciafärs
200 g
(Svaveldioxid)
Små vita bönor
1 förp
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Basilikaolja
1 förp
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Vitlök
½ klyfta
Salt
Svartpeppar
Surdegsbaguette
1 st
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 777 kcal
  • Fett: 33 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär purjolök i ca 1x1 cm stora bitar. Skala och skär morot i mindre bitar. Häll av och skölj små vita bönor. 
Tillaga surdegsbaguette enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs salsicciafärs ca 4 min. Tillsätt purjolök och morot, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner vita bönor, vatten och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 4 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Lägg basilikaolja i en skål. Finriv parmesan och blanda ner i skålen tillsammans med pressad vitlök. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg salsicciarugu toppad med pistou i djupa tallrikar. Servera med nybakat surdegsbröd.
Smaklig måltid!