Vegetariskt
Frisk potatissallad med sparris
valnötter och kokt ägg3.95 (88)
Under 20 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Vete·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Småpotatis
400 g
Grön sparris
1 knippe
Ägg
2 st
Dill
10 g
Krutonger
1 förp
Valnötter
30 g
Dill
10 g
Majonnäs
1 msk
Mild senap
½ msk
Flytande honung
1 förp
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 557 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 60 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du vill, halvera potatisen efter kokningen innan du blandar ner den i salladen!
Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta roten från sparrisen (ca 2 cm). Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. Skala och halvera.
Finhacka dill. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg dill och citronskal i en rymlig skål. Blanda med pressad citronsaft (2 tsk), majonnäs, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda kokt potatis och sparris i skålen med citrondressing.
Servera potatissalladen toppad med ägghalvor, resten av dillen, krutonger och valnötter.
Smaklig måltid!