Frisk potatissallad med sparris, valnötter och kokt ägg
Vegetariskt

Frisk potatissallad med sparris

valnötter och kokt ägg
3.95 (88)
Under 20 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Vete
    ·
  • Valnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Småpotatis
400 g
Grön sparris
1 knippe
Ägg
2 st
(Ägg)
Dill
10 g
Krutonger
1 förp
(Vete)
Valnötter
30 g
(Valnötter)
Dill
10 g
Majonnäs
1 msk
(Ägg)
Mild senap
½ msk
(Senap)
Flytande honung
1 förp
Citron
½ st
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
557 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
60 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du vill, halvera potatisen efter kokningen innan du blandar ner den i salladen!

Koka småpotatis mjuk i lättsaltat vatten. Skär bort den nedersta roten från sparrisen (ca 2 cm). Skär sedan i ca 3 cm långa stavar. Låt koka med potatisen de sista 2 min.
Koka upp vatten i en kastrull. Lägg ner ägg och låt koka 7 min. Häll av och spola i kallt vatten. Skala och halvera.
 Finhacka dill. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg dill och citronskal i en rymlig skål. Blanda med pressad citronsaft (2 tsk), majonnäs, dijonsenap, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Blanda kokt potatis och sparris i skålen med citrondressing. 
Servera potatissalladen toppad med ägghalvor, resten av dillen, krutonger och valnötter.
Smaklig måltid!