Kycklinglår på ben med mexikanskt ris och jalapeño- och koriandersås

Mexiko

Utan gluten

Kycklinglår på ben med mexikanskt ris och jalapeño- och koriandersås

Rätten saknar betyg
Under 60 min
17 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • salt
  • olja
Röd paprika
1 st
Rödlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Svarta bönor
1 förp
Majs
1 förp
Jasminris
135 g
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 ½ dl
Kycklingbuljong
1 påse
Three spices
1 påse
Salt
½ tsk
Olja
1 msk
Lime
½ st
Kycklinglår
1 förp
Jalapeño
½ st
Koriander
10 g
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Lime
½ st
Salt
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 1197 kcal
  • Fett: 67 g
  • Kolhydrater: 97 g
  • Protein: 51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

För en mildare sås - plocka bort kärnhuset från jalapeñon!

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
 Skär röd paprika i tärningar. Finhacka rödlök och vitlök. Häll av och skölj svarta bönor och majs.
 Blanda ihop three spices, salt, neutral olja och pressad limesaft i en rymlig bunke. Blanda ner kycklinglår i marinaden. 
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek den marinerade kycklingen, ca 2-3 min per sida. Lägg över den stekta kycklingen på ett fat. Låt stekpannan stå till det mexikanska riset.
 Tillsätt eventuellt lite extra olja till stekpannan. Stek paprika, lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt jasminris, svarta bönor, majs, krossade tomater, vatten och kycklingbuljong. Koka upp under omrörning. Häll över allt i en ugnsform. Lägg den stekta kycklingen ovanpå riset med skinnsidan upp. Täck formen med aluminiumfolie och tillaga mitt i ugnen ca 15 min. Ta ut formen och ta av folien. Tillaga allt ytterligare ca 15 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
 Skär jalapeño i grova bitar (se tips) och lägg i en mixerbunke. Tillsätt koriander, majonnäs, matyoghurt och pressad limesaft. Mixa ihop allt till en sås med stavmixer. Smaka av med salt.
Toppa ugnsformen med koriander. Servera med jalapeño- och koriandersås.
Smaklig måltid!