Citronrisotto med broccolini och basilikadressade cocktailtomater

ViktVäktarna

Utan gluten
Vegetariskt
14
Points®värde per portion

Citronrisotto

med broccolini och basilikadressade cocktailtomater
3.91 (158)
Under 40 min
9 Ingredienser

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Vatten
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
Vatten
5 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Bananschalottenlök
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
½ msk
Risottoris
150 g
Tanelliost, (20 g)
1 st
(Mjölk, Laktos)
Citron, (citronsaft+skal)
1 st
Salt
Svartpeppar
Broccolini
1 förp
Olivolja
1 tsk
Salt
Cocktailtomater
125 g
Basilikaolja
½ förp
Svartpeppar
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten och grönsaksbuljong i en kastrull. Dra från värmen. 
Finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök, vitlök och risottoris ca 1 min.
Späd riset med buljongen, lite i taget. När det kokat in, tillsätt mer buljong och fortsätt så tills all buljong är slut eller riset känns mjukt, rör om då och då. Finriv tanelliost. 
Lägg cocktailtomater i en skål och blanda med basilikaolja. Krydda med lite nymald svartpeppar.
Ansa broccolinin från eventuella träiga bitar där den är avskuren. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Fräs broccolini ca 3 min, tills den mjuknat något. Krydda med lite salt. 
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner riven tanelliost till grytan. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Servera risotto i djupa tallrikar med broccolini och cocktailtomater. Toppa med citronskal.
Smaklig måltid!