Frijoles charros - Mexikansk böngryta med pulled pork och ris
Laktosfri
Utan gluten

Frijoles charros - Mexikansk böngryta

med pulled pork och ris
Nytt recept
Under 35 min
19 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
Vitlök
1 klyfta
Gul lök
1 st
Röd paprika
½-1 st
Grön chili
½-1 st
Koriander
10 g
Kidneybönor, (190 g)
1 förp
Pulled pork
1 förp
Olja
1 tsk
Tomatpuré
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Rökt chilimix
1 förp
Torkad oregano
1 förp
Three spices
½ påse
Oxbuljong
1 förp
Vatten
2 dl
Lime
½ st
Salt
Svartpeppar
Smör
1 msk
(Mjölk)
Basmatiris
135 g
Lime
½ st
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
834 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
50 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att färsk chili varierar i styrka, prova dig fram till önskad hetta.

Koka basmatiris enligt anvisningen på förpackningen. 
Hacka vitlök och gul lök. Skär röd paprika i små tärningar. Finhacka grön chili (se tips!). Grovhacka koriander. Häll av och skölj kidneybönor. Dela pulled pork i ca 2x2 cm stora bitar.
 Hetta upp neutral olja i en rymlig stekgryta och fräs vitlök, hälften av löken, paprika och chili (efter egen smak) ca 3 min.
Blanda ner tomatpuré och fräs ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, rökt chilikrydda (efter egen smak), torkad oregano, three spices, oxbuljong och vatten. Koka upp och sjud ca 10 min. Tillsätt kidneybönor och pulled pork och låt sjuda ytterligare ca 5 min, tills köttet är mjukt. 
Smaka av grytan med lite salt, nymald svartpeppar och saft från halva limen. Blanda ner smör och den hackade koriandern.
Dela resten av limen i klyftor. 
Servera Mexikansk böngryta med basmatiris och limeklyfta. Toppa med resten av den hackade löken och koriander. 
Smaklig måltid!