Utan gluten
Jalapeñomarinerade kycklingspett
med grön ätkräm, koriander och potatissallad4.09 (94)
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
Kycklingspett
300 g
Potatis
400 g
Pak choy
1 st
Chilimajonnäs
1 förp
Salt
Koriander
20 g
Lime
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Gröna ärtor
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 741 kcal
- Fett: 42 g
- Kolhydrater: 50 g
- Protein: 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Är det grillväder? Grilla gärna kycklingen.
Skär potatis i mindre bitar och koka mjuk i lättsaltat vatten.
Hetta upp en stek- eller grillpanna och grilla kycklingen ca 8 min runtom, tills den är helt genomstekt.
Grovhacka koriander. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Skala och finriv vitlök. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt gröna ärtor, pressad saft från halva den använda limen, salt och nymald svartpeppar. Mixa ihop grovt med en stavmixer. Rör ner matyoghurt. Smaka av med salt och limesaft.
Strimla pak choy. Häll av potatisen och låt den stå utan lock och ånga av några minuter. Blanda ner chilimajonnäs och pak choy. Smaka av med lite salt.
Servera grillade kycklingspett med potatissallad och grön ärtkräm.
Smaklig måltid!