Souvlakibiffar med grekisk olivsallad
citron, persilja och parmesanpotatis4.32 (75)
Under 30 min
16 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- olivolja
- bakplåtspapper
- rödvinsvinäger
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
Mjölk
½ dl
Salt
½ tsk
Blandfärs
250 g
Olivolja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Bladpersilja
10 g
Parmesanost
1 bit
Torkad oregano
Chili flakes
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Snackoliver
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 709 kcal
- Fett: 40 g
- Kolhydrater: 51 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Blanda matyoghurt med lite pressad vitlök och salt om ni vill ha vitlöksyoghurt till!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skär potatis i små klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min. Finhacka bladpersilja och finriv parmesanost. Blanda den rostade potatisen med persilja, parmesan, torkad oregano och chili flakes (efter smak). Rosta allt ytterligare ca 5 min.
Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med pressad vitlök, ströbröd, mjölk och salt. Blanda ner blandfärs och forma smeten till 2 biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
Skala snackgurka och skär i grova bitar. Skär tomat i mindre bitar och strimla rödlök. Lägg allt i en rymlig skål tillsammans med oliver. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och torkad oregano.
Klyfta den använda citronen. Servera souvlakibiffar med ört- och parmesanpotatis, grekisk olivsallad, matyoghurt och citronklyfta.
Smaklig måltid!