Souvlakibiffar med grekisk olivsallad, citron, persilja och parmesanpotatis

Souvlakibiffar med grekisk olivsallad

citron, persilja och parmesanpotatis
4.32 (75)
Under 30 min
16 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • salt
  • olivolja
  • bakplåtspapper
  • rödvinsvinäger
Citron
1 st
Bladpersilja
10 g
Vitlök
1 klyfta
Ströbröd
2 msk
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Blandfärs
250 g
Olivolja
Potatis
400 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
Bladpersilja
10 g
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Torkad oregano
Chili flakes
Snackgurka
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Snackoliver
1 förp
Torkad oregano
1 tsk
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 709 kcal
  • Fett: 40 g
  • Kolhydrater: 51 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Blanda matyoghurt med lite pressad vitlök och salt om ni vill ha vitlöksyoghurt till!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär potatis i små klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i övre delen av ugnen ca 15 min. Finhacka bladpersilja och finriv parmesanost. Blanda den rostade potatisen med persilja, parmesan, torkad oregano och chili flakes (efter smak). Rosta allt ytterligare ca 5 min.
 Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Finhacka bladpersilja. Lägg allt i en rymlig bunke tillsammans med pressad vitlök, ströbröd, mjölk och salt. Blanda ner blandfärs och forma smeten till 2 biffar.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek biffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen ca 10 min, tills biffarna är genomstekta.
 Skala snackgurka och skär i grova bitar. Skär tomat i mindre bitar och strimla rödlök. Lägg allt i en rymlig skål tillsammans med oliver. Blanda med lite olivolja, rödvinsvinäger, salt och torkad oregano.
Klyfta den använda citronen. Servera souvlakibiffar med ört- och parmesanpotatis, grekisk olivsallad, matyoghurt och citronklyfta.
Smaklig måltid!