Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad
20-30
Laktosfri
14
Points®värde per portion

Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad

Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Syrlig rödkålssallad

Rött äpple
½ st
Rödkål
200 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Srirachasås
½ förp
Salt
Svartpeppar

Bowl

Jasminris
1 dl
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk

Bulgogifärs

Rött äpple
½ st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Malen ingefära
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Syrlig rödkålssallad: Grovriv rött äpple och strimla rödkål. Lägg i en salladsskål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och srirachasås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  3. Grovriv morot. Häll upp japansk soja i en liten skål. 
  4. Bulgogifärs: Dela rött äpple och rödlök i mindre bitar. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, japansk soja och malen ingefära. Mixa till en slät marinad med en stavmixer.
  5. Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt.
  6. Fyll botten av två skålar eller djupa tallrikar med nykokt jasminris. Fördela bulgogifärs, syrlig rödkålssallad, morötter och mixsallad i skålarna. Servera med japansk soja.