Bulgogibowl med sojastekt nötfärs och syrlig rödkålssallad
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
Syrlig rödkålssallad
Rött äpple
½ st
Rödkål
200 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Srirachasås
½ förp
Salt
Svartpeppar
Bowl
Jasminris
1 dl
Morot
1 st
Mixsallad
30 g
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Bulgogifärs
Rött äpple
½ st
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor, Vete)
1 msk
Malen ingefära
½ tsk
Olivolja
½ tsk
Nötfärs
250 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Syrlig rödkålssallad: Grovriv rött äpple och strimla rödkål. Lägg i en salladsskål och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och srirachasås. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Grovriv morot. Häll upp japansk soja i en liten skål.
- Bulgogifärs: Dela rött äpple och rödlök i mindre bitar. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pressad vitlök, japansk soja och malen ingefära. Mixa till en slät marinad med en stavmixer.
- Hetta upp olivolja i en stekpanna och bryn nötfärs ca 3 min. Häll på marinaden och stek ytterligare ca 2 min, tills det mesta av marinaden kokat in och färsen är helt genomstekt.
- Fyll botten av två skålar eller djupa tallrikar med nykokt jasminris. Fördela bulgogifärs, syrlig rödkålssallad, morötter och mixsallad i skålarna. Servera med japansk soja.