Polpette di pesce - italienska fiskbollar i tomatsås med linguine och parmesan
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- fisk,
- svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- lättmjölk
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- socker
Clariasbollar
Gul lök
½ st
Ströbröd (Vete)
½ förp
Lättmjölk (Mjölk)
2 msk
Clariasfärs (Fisk)
250 g
Persillade (Svaveldioxid)
1½ tsk
Salt
2 krm
Svartpeppar
1 krm
Olivolja
1 tsk
Tomatsås
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
½ msk
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
125 g
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Chili flakes
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Polpette: Finhacka gul lök. Lägg lök, ströbröd, lättmjölk, clariasfärs, persillade, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Låt stå kallt till steg 4.
- Tomatsås: Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs gul lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare ca 2 min, under omrörning. Blanda ner konserverade körsbärstomater, torkad oregano, socker och kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Polpette: Rulla ca 12 små bollar av färsen. Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna och stek bollarna ca 8 min, tills de fått fin färg och är helt genomstekta. Lägg över i tomatsåsen.
- Finriv parmesanost. Blanda ner avhälld pasta i tomatsåsen.
- Servera pastan i djupa tallrikar och toppa med riven parmesan och chili flakes (efter egen smak).