Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- sojabönor,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
- smör
- vetemjöl
- socker
- vitvinsvinäger
Ugnsrostad potatis
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Bakplåtspapper
Köttfärslimpa
Nötfärs
250 g
Ströbröd (Vete)
½ förp
Mjölk (Mjölk, Laktos)
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tillbehör
Rött äpple
2 st
Rödlök
2 st
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Bladpersilja
20 g
Brunsås
Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
½ msk
Socker
½ tsk
Mjölk (Mjölk, Laktos)
2 ½ dl
Köttbuljong
½ påse
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vitvinsvinäger
½ tsk
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 617 kcal
- Fett 21 g
- Kolhydrater 73 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostad potatis: Blanda potatis med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min.
- Köttfärslimpa: Lägg nötfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, pressad vitlök, torkad rosmarin, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till en smal limpa och lägg i en smord ugnsform.
- Tilbehör: Klyfta äpple och rödlök. Lägg i formen runt köttfärslimpan. Krydda med torkad timjan och lite salt. Tillaga högt upp i ugnen ca 22 min, tills köttfärslimpan är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Brunsås: Smält smör i en liten kastrull och pudra över vetemjöl. Rör ner socker, mjölk, köttbuljong och kinesisk soja. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite vitvinsvinäger och nymald svartpeppar.
- Grovhacka bladpersilja. Servera köttfärslimpa med äpplen, brunsås och rostad potatis. Toppa med persilja.