Grillkryddad Bjärekyckling med bulgursallad
och vitlöksyoghurtNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Bjäre kycklingfilé
2 st
Three spices
½ påse
Persillade
½ påse
Salt
2 krm
Olivolja
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Bulgur
125 g
Grönsaksbuljong
1 påse
Bladpersilja
20 g
Tomat
1 st
Snackgurka
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Salt
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 578 kcal
- Fett:
- 21 g
- Kolhydrater:
- 40 g
- Protein:
- 57 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera kycklingfilé på längden. Lägg ner kycklingen i en bunke och krydda med salt, three spices, persillade och olja. Gnid in kryddorna ordentligt.
Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen, men byt ut salt mot grönsaksbuljong.
Blanda pressad vitlök med matyoghurt. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp en grillpanna eller lite olja i en stekpanna. Grilla eller stek kycklingen ca 2 min per sida. Tillaga klart i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Grovhacka bladpersilja. Tärna tomat och snackgurka. Blanda nykokt bulgur med tomat, gurka, mixsallad, olivolja, vitvinsvinäger och lite salt. Toppa bulgursalladen med hackad persilja.
Servera grillkryddad kyckling med bulgursallad och en klick vitlöksyoghurt.
Smaklig måltid!