Vietnamesisk nudelsallad med lime, koriander och ponzustekt fläskkotlett
Laktosfri

Vietnamesisk nudelsallad med ponzustekt fläskkotlett

med lime och koriander
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vitvinsvinäger
Fläskkotlett
300 g
Ponzu
1 förp
(Sojabönor, Vete)
Salt
1 krm
Olja
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Socker
1 msk
Fisksås
½ förp
(Fisk)
Vitvinsvinäger
1 tsk
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
551 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en rymlig bunke. Finhacka vitlök och röd chili (chili kan variera i styrka, så smaka dig fram till önskad hetta). Lägg ner i bunken tillsammans med socker, fisksås och vitvinsvinäger.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
 Skala och finstrimla morot och rödlök. Finstrimla pak choy. Blanda ner kokta nudlar och alla skurna grönsaker i bunken med dressing.
 Strimla fläskkotlett. Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs köttet ca 5 min, krydda med salt. Tillsätt ponzusås och koka ihop tills såsen kokat in.
Grovhacka koriander och blanda ner i nudelsalladen. Servera tillsammans med ponzustekt fläskkotlett.
Smaklig måltid!