Laktosfri
Vietnamesisk nudelsallad med ponzustekt fläskkotlett
med lime och korianderNytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- socker
- vitvinsvinäger
Fläskkotlett
300 g
Ponzu
1 förp
Salt
1 krm
Olja
Lime
1 st
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Socker
1 msk
Fisksås
½ förp
Vitvinsvinäger
1 tsk
Äggnudlar
1 förp
Morot
1 st
Rödlök
1 st
Pak choy
1 st
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 551 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 72 g
- Protein:
- 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet och pressa saften. Lägg i en rymlig bunke. Finhacka vitlök och röd chili (chili kan variera i styrka, så smaka dig fram till önskad hetta). Lägg ner i bunken tillsammans med socker, fisksås och vitvinsvinäger.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola i kallt vatten.
Skala och finstrimla morot och rödlök. Finstrimla pak choy. Blanda ner kokta nudlar och alla skurna grönsaker i bunken med dressing.
Strimla fläskkotlett. Hetta upp neutral olja i en stekpanna eller wok. Fräs köttet ca 5 min, krydda med salt. Tillsätt ponzusås och koka ihop tills såsen kokat in.
Grovhacka koriander och blanda ner i nudelsalladen. Servera tillsammans med ponzustekt fläskkotlett.
Smaklig måltid!