Buddha bowl med Bjärekyckling, mynta och sojamajonnäs
Laktosfri
Utan gluten

Buddha bowl med Bjärekyckling, mynta och sojamajonnäs

Rätten saknar betyg
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
  • salt
  • olja
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Japansk sojasås
½ msk
(Sojabönor)
Jasminris
135 g
Sesamfrön
1 förp
(Sesamfrön)
Rödkål
100 g
Röd paprika
1 st
Morot
1 st
Babyspenat
30 g
Mynta
20 g
Kycklinglårfilé
300 g
Socker
1 msk
Japansk sojasås
2 msk
(Sojabönor)
Srirachasås
1 förp
Salt
Olja
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 777 kcal
  • Fett: 36 g
  • Kolhydrater: 74 g
  • Protein: 41 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
 Rosta sesamfrön i en torr och het stekpanna tills de är gyllenbruna. Strimla rödkål så tunt som möjligt (gärna på mandolin). Tärna röd paprika och grovriv morot.
 Blanda socker, japansk soja och srirachasås i en liten skål. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek kycklinglårfilé ca 4 min per sida. Krydda med lite salt. Sänk värmen och blanda ner sojablandningen. Låt koka ihop ca ½ min. Skär kycklingen i mindre bitar.
Lägg jasminris i botten av 2 djupa tallrikar. Fördela kyckling och grönsaker ovanpå riset. Toppa med myntablad och rostade sesamfrön. Servera med sojamajonnäs.
Smaklig måltid!