Thai beef larb i salladsblad med chilimajonnäs och koriander
15-20
Laktosfri
Utan gluten

Thai beef larb i salladsblad med chilimajonnäs och koriander

Ingredienser

Allergener
  • Fisk,
  • ägg,
  • senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • socker

Thaifärs

rödlök
Rödlök
1 st
hackad ingefära, vitlök och chili
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
nötfärs
Nötfärs
250 g
lime
Lime
1 st
fisksås
Fisksås (Fisk)
2 msk
Socker
1 tsk

Till servering

jasminris
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
snackgurka
Snackgurka
1 st
chilimajonnäs
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
½ förp
koriander
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 784 kcal
  • Fett 42 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Thaifärs: Strimla rödlök. Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i en stekpanna. Stek lök och nötfärs ca 5 min, tills färsen är frasig och helt genomstekt.
  3. Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet limeskal, pressad saft från halva limen, fisksås, socker och rödlök till stekpannan. Blanda ordentligt. Smaka av med lite salt.
  4. Plocka blad från romansallad. Skär snackgurka i små tärningar. Klyfta resten av limen.
  5. Fyll romanblad med jasminris, thaifärs, gurka, chilimajonnäs och koriander. Servera med limeklyfta.