Laktosfri
Utan gluten
Thai beef larb
i salladsblad med chilimajonnäs och korianderRätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Ägg·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
Rödlök
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Nötfärs
250 g
Lime
1 st
Fisksås
2 msk
Socker
1 tsk
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
Snackgurka
1 st
Chilimajonnäs
½ förp
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 784 kcal
- Fett: 42 g
- Kolhydrater: 66 g
- Protein: 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Strimla rödlök. Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i en stekpanna. Stek lök och nötfärs ca 5 min, tills färsen är frasig och helt genomstekt.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet limeskal, pressad saft från halva limen, fisksås, socker och rödlök till stekpannan. Blanda ordentligt. Smaka av med lite salt.
Plocka blad från romansallad. Skär snackgurka i små tärningar. Klyfta resten av limen.
Fyll romanblad med jasminris, thaifärs, gurka, chilimajonnäs och koriander. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!