Thai beef larb i salladsblad med chilimajonnäs och koriander
Laktosfri
Utan gluten

Thai beef larb

i salladsblad med chilimajonnäs och koriander
Rätten saknar betyg
Under 20 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Socker
Rödlök
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Nötfärs
250 g
Lime
1 st
Fisksås
2 msk
(Fisk)
Socker
1 tsk
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
Snackgurka
1 st
Chilimajonnäs
½ förp
(Ägg, Senap)
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 784 kcal
  • Fett: 42 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. 
 Strimla rödlök. Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i en stekpanna. Stek lök och nötfärs ca 5 min, tills färsen är frasig och helt genomstekt.
Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet limeskal, pressad saft från halva limen, fisksås, socker och rödlök till stekpannan. Blanda ordentligt. Smaka av med lite salt.
Plocka blad från romansallad. Skär snackgurka i små tärningar. Klyfta resten av limen.
Fyll romanblad med jasminris, thaifärs, gurka, chilimajonnäs och koriander. Servera med limeklyfta.
Smaklig måltid!