15-20
Laktosfri
Utan gluten
Thai beef larb i salladsblad med chilimajonnäs och koriander
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- ägg,
- senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
Thaifärs
Rödlök
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Nötfärs
250 g
Lime
1 st
Fisksås (Fisk)
2 msk
Socker
1 tsk
Till servering
Jasminris
135 g
Romansallad
½ st
Snackgurka
1 st
Chilimajonnäs (Ägg, Senap)
½ förp
Koriander
10 g
Näringsvärde per portion
- Energi 784 kcal
- Fett 42 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Thaifärs: Strimla rödlök. Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i en stekpanna. Stek lök och nötfärs ca 5 min, tills färsen är frasig och helt genomstekt.
- Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tillsätt rivet limeskal, pressad saft från halva limen, fisksås, socker och rödlök till stekpannan. Blanda ordentligt. Smaka av med lite salt.
- Plocka blad från romansallad. Skär snackgurka i små tärningar. Klyfta resten av limen.
- Fyll romanblad med jasminris, thaifärs, gurka, chilimajonnäs och koriander. Servera med limeklyfta.