Laktosfri
Utan gluten
Citronstekt Bjärekyckling med rotfrukts pot-au-feu och gremolata
Rätten saknar betyg
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- vatten
- smör
- vitvinsvinäger
- svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Vitlök
½ klyfta
Citron, zest
1 st
Olivolja
2 msk
Salt
½ krm
Potatis
400 g
Morot
1 st
Rotselleri
300 g
Kycklingbuljong
1 påse
Vatten
4 ½ dl
Smör
20 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Kycklingfilé
400 g
Salt
½ tsk
Smör
Citron, saft
1 st
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 621 kcal
- Fett: 26 g
- Kolhydrater: 46 g
- Protein: 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Använd gärna en stektermometer (innertemp 72°C)!
Finhacka bladpersilja och vitlök. Lägg i en skål. Tvätta citron i ljummet vatten och finriv det yttersta skalet. Blanda ner citronzest i skålen tillsammans med olivolja och salt.
Halvera potatis. Skala och skär morot i grova bitar. Skala och skär rotselleri i kuber. Koka upp vatten och kycklingbuljong i en rymlig kastrull. Lägg ner potatis och låt koka ca 10 min under lock. Tillsätt rotselleri och morot och låt allt koka ytterligare ca 15 min.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kycklingfiléerna ca 4 min per sida. Pressa i saften från den använda citronen och tillsätt en extra klick smör. Ös kyckling med citronsmöret ca 3 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
Lyft upp alla rotfrukter och potatis med en hålslev och lägg på ett fat, eller sila ner buljongen i en annan kastrull. Tillsätt smör och vitvinsvinäger till buljongen och mixa ihop med stavmixer. Lägg tillbaka rotfrukterna i den smörade buljongen.
Skär upp kycklingen i skivor. Lägg upp buljongkokta rotfrukter och smörad buljong i djupa tallrikar. Servera med citronstekt kyckling och gremolata. Toppa med resten av persiljan.
Smaklig måltid!