Het srirachapasta med citronrostade grönsaker och krispigt jortnötsströssel
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Het srirachapasta med citronrostade grönsaker och krispigt jortnötsströssel

Rätten saknar betyg
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • olja
Bladpersilja
20 g
Vitlök
1 klyfta
Citron, skal
1 st
Panko
¼ förp
(Vete)
Hackade jordnötter
1 förp
(Jordnötter)
Salt
1 krm
Pak choy
1 st
Röd paprika
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olja
Citron, saft
1 st
Salt
½ tsk
Bananschalottenlök
1 st
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Srirachasås
1 förp
Imat
1 ¼ dl
(Havre)
Salt
2 krm
Spaghetti
200 g
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 769 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 97 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Srirachasåsen är het så använd efter smak!

Finhacka bladpersilja och vitlök. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp en torr stekpanna och rosta panko med hackade jordnötter ca 2 min, tills det fått fin färg. Tillsätt persilja, vitlök, citronskal och salt, stek ytterligare ca 1 min. Lägg över i en skål.
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Dela pak choy och röd paprika i mindre bitar. Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan. Fräs pak choy, paprika, pressad vitlök, salt och pressad citronsaft (ca 1 tsk) ca 2 min på hög värme. Lägg upp på ett fat. 
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp hackad ingefära, vitlök och chili i den använda stekpannan. Tillsätt lök och låt fräsa ca 1 min. Tillsätt srirachasås (se tips!), imat och salt, låt puttra ca 4 min. 
Häll av spaghetti men spara 1/2 dl av pastavattnet. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och blanda ner det sparade pastavattnet, srirachasås och citronfrästa grönsaker. Smaka av med lite salt.
Servera srirachapasta toppad med krispigt jordnötsströssel.
Smaklig måltid!