20-30
0,9 kg CO2e
Utan gluten
Grekisk citronkyckling på ben med ajvaryoghurt, fetaost och rostad potatis
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- bakplåtspapper
Rostad potatis
Potatis
400 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Grekisk citronkyckling
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Citron
1 st
Torkad timjan
1 förp
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinglår
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Ajvaryoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ajvar relish
1 förp
Salt
1 krm
Svartpeppar
Gurk- och fetostsallad
Gurka
1 st
Rödlök
1 st
Fetaost (Mjölk)
50 g
Näringsvärde per portion
- Energi 787 kcal
- Fett 46 g
- Kolhydrater 50 g
- Protein 44 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
För ett krispigare kycklingskinn - ställ ugnen på grillfunktion de sista 2-3 minuterna.
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Grekisk citronkyckling: Blanda lite olivolja, pressad vitlök, pressad saft från citronen, torkad timjan, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Lägg ner kycklinglår i bunken och blanda runt. Lägg upp kycklingen i mitten på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Rostad potatis: Lägg potatis (halvera eventuellt stora potatisar för kortare tillagningstid) runt kycklingen på plåten. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta allt i mitten av ugnen ca 25 min, eller tills kycklingen är helt genomstekt.
- Ajvaryoghurt: Blanda ihop matyoghurt, ajvar relish, salt och lite nymald svartpeppar.
- Gurk- och fetaostsallad: Skär gurka i mindre bitar och strimla rödlök så tunt som möjligt. Smula fetaost. Lägg allt i en skål och blanda ihop till en sallad med lite olivolja eller servera allt i separata skålar.
- Servera citronkyckling med rostad potatis, ajvaryoghurt och gurk- och fetaostsallad.