Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- vatten
- bakplåtspapper
Kafta
Gul lök
1 st
Nötfärs
250 g
Paprikapulver
½ förp
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 msk
Bakplåtspapper
1 st
Till servering
Bulgur (Vete)
125 g
Rödlök
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Ajvar relish
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 554 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 51 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Lägg färsen mellan två bakplåtspapper och kavla med en brödkavel för att få den tunt utkavlad!
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Kafta: Grovriv gul lök och lägg i en bunke. Blanda med nötfärs, paprikapulver, pressad vitlök, tomatpuré, salt och vatten. Platta ut kebabfärsen tunt på en plåt med bakplåtspapper (se tips!). Tillaga högt upp i ugnen ca 10 min, tills köttet är helt genomstekt.
- Grönsaker: Skiva rödlök tunt. Skär snackgurka i mindre bitar.
- Kafta: Skär kebabköttet i långa strimlor, ca 2 cm breda.
- Servera kafta med bulgur, grönsaker, matyoghurt och ajvar relish.