Chicken korma med rostad mandel, picklad gurka och basmatiris
Utan gluten

Chicken korma

med rostad mandel, picklad gurka och basmatiris
4.21 (80)
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Senap
    ·
  • Mandel

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • socker
  • ättiksprit (12%)
Gul lök
1 st
Kycklinginnerfilé
280 g
Olja
Kormasås
1 förp
(Senap, Mandel)
Vitlök
1 klyfta
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Vatten
1½ dl
Salt
Chili flakes
Socker
2 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Vatten
3 msk
Gurka
1 st
Basmatiris
135 g
Mandelspån
25 g
(Mandel)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 728 kcal
  • Fett: 26 g
  • Kolhydrater: 79 g
  • Protein: 44 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Strimla gul lök. Dela kycklinginnerfilé en gång.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekgryta. Fräs kyckling ca 4 min. Tillsätt gul lök och fräs ytterligare ca 3 min. Blanda ner kormasås och pressad vitlök under omrörning. Rör ner vispgrädde och vatten. Koka upp och sjud ca 5 min, smaka av med lite salt och chili flakes (efter egen smak).
Blanda socker, ättika och vatten i en skål. Rör tills sockret löst sig. Skär gurka i mindre bitar och blanda ner i lagen. 
Hetta upp en torr stekpanna och rosta mandelspån.
Servera chicken korma med nykokt ris och picklad gurka. Toppa med mandelspån. 
Smaklig måltid!