Ingredienser
2 pers
Allergener
- Svaveldioxid,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- vatten
- salt
- svartpeppar
Bönröra
Svarta bönor
1 förp
Neutral olja
Spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Chorizo
Neutral olja
Chorizofärs (Svaveldioxid)
200 g
Pico de gallo
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Till servering
Isbergssallad
½ st
Tortillabröd (Vete)
½ förp
Näringsvärde per portion
- Energi 578 kcal
- Fett 22 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Bönröra: Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs svarta bönor och spiskummin ca 1 min. Tillsätt tomatpuré vatten, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min, tills vattnet kokat in.
- Pico de gallo: Finhacka rödlök och tärna tomat smått. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över saften från limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Chorizo: Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek chorizofärs ca 5 min, tills den är krispig.
- Till servering: Finstrimla isberssallad. Hetta upp en stekpanna utan fett och värm tortillabröd några sekunder per sida.
- Servera varma tortillabröd fyllda med bönröra, chorizo, pico de gallo och strimlad isbergssallad.