Chorizo- och böntaco med pico de gallo
Laktosfri

Chorizo- och böntaco

med pico de gallo
4.18 (92)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
Svarta bönor
1 förp
Olja
Spiskummin
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Vatten
1 dl
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
Chorizofärs
200 g
(Svaveldioxid)
Rödlök
1 st
Tomat
1 st
Koriander
20 g
Lime
1 st
Salt
Svartpeppar
Isbergssallad
½ st
Tortillabröd
½ förp
(Vete)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 578 kcal
  • Fett: 22 g
  • Kolhydrater: 66 g
  • Protein: 29 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Häll av och skölj svarta bönor. Hetta upp lite neutral olja i en kastrull och fräs svarta bönor och spiskummin ca 1 min. Tillsätt tomatpuré vatten, salt och nymald svartpeppar. Koka ca 5 min, tills vattnet kokat in.
Finhacka rödlök och tärna tomat smått. Grovhacka koriander. Lägg allt i en skål och pressa över saften från limen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
 Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna och stek chorizofärs ca 5 min, tills den är krispig.
Finstrimla isberssallad. Hetta upp en stekpanna utan fett och värm tortillabröd några sekunder per sida.
Servera varma tortillabröd fyllda med bönröra, chorizo, pico de gallo och strimlad isbergssallad.
Smaklig måltid!