Ingredienser
2 pers
Allergener
- Ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- vitvinsvinäger
- vatten
- svartpeppar
Kycklingsoppa
Morot
3 st
Bakpotatis
1 st
Gul lök
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
2 krm
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
1 msk
Torkad dragon
2 tsk
Curry
2 tsk
Vatten
7 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Svartpeppar
Dragonaioli
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Vitlök
½ klyfta
Torkad dragon
½ tsk
Salt
½ krm
Till servering
Surdegspavé (Vete)
2 st
Näringsvärde per portion
- Energi 728 kcal
- Fett 24 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
- Förberedelse kycklingsoppa: Skala och skär morötter i sneda slantar. Tärna bakpotatis och grovhacka gul lök. Skär kycklingfilè i mindre bitar. Krydda kycklingen med salt.
- Tillaga surdegspavè enligt tidsangivelse på förpackningen.
- Kycklingsoppa: Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs potatis, morot, gul lök och pressad vitlök ca 2 min. Blanda ner tomatpuré, vitvinsvinäger, torkad dragon, curry, vatten och kycklingbuljong. Låt koka upp. Tillsätt kycklingen, låt allt sjuda ca 15 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Dragonaioli: Blanda ihop majonnäs, pressad vitlök, torkad dragon och salt i en liten skål.
- Servera kycklingsoppa med surdegsbröd och en klick dragonaioli.