Frida Ronge
Spaghetti med gochujang, stekt ägg och salladslök
3.6 (136)
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Smör
- pastavatten
Spaghetti
200 g
Champinjoner
125 g
Vitlök
2 klyfta
Majs
1 förp
Parmesanost
1 bit
Smör
25 g
Pastavatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Gochujangpasta
1 msk
Citron
½ st
Ägg
2 st
Salladslök
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 737 kcal
- Fett: 31 g
- Kolhydrater: 86 g
- Protein: 29 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull till pastakoket i steg 3. Tillsätt ½ msk salt per liter vatten.
Kvarta champinjoner. Finhacka vitlök. Skär salladslök i tunna skivor. Häll av majsen och finriv parmesanost.
Koka spaghetti ca 3 minuter kortare än anvisningen (den ska vara riktigt al dente). Spara ca 2 ½ dl pastavatten när du häller av pastan.
Stek ägg i en stekpanna med lite olja. Krydda med lite salt.
Hetta upp smör i en rymlig stekpanna. Stek vitlök och champinjoner ca 2 min. Blanda ner gochujangpasta, vispgrädde och hälften av pastavattnet. Låt koka ihop ca 2 min. Blanda ner den kokta spaghettin, majs och hälften av parmesanosten. Blanda runt och späd med mer pastavatten till en krämig pasta, låt allt koka ihop ca 3 min eller tills pastan känns klar. Smaka av med pressad citron och salt.
Lägg upp krämig pasta i tallrikar och toppa med salladslök och stekt ägg. Servera direkt!
Smaklig måltid!