Nötfärsgryta med indiska smaker och vitlöksbröd

Nötfärsgryta med indiska smaker

och vitlöksbröd
3.91 (114)
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar
  • rumstempererat smör
Gul lök
1 st
Potatis
200 g
Morötter
150 g
Olivolja
Nötfärs
250 g
Tomatpuré
1 förp
Vitlök
1 klyfta
Garam masala
½-1 förp
Curry
½ förp
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Vatten
2 dl
Salt
Svartpeppar
Rumstempererat smör
1 msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ krm
Surdegspavé
2 st
(Vete)
Morötter
150 g
Matyoghurt
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 766 kcal
  • Fett: 38 g
  • Kolhydrater: 70 g
  • Protein: 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Grovhacka gul lök. Skala och tärna potatis i 1x1 cm stora bitar. Skala och slanta morot. 
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta och fräs lök, potatis och morot ca 3 min. Tillsätt nötfärs och stek ytterligare ca 4 min.
Blanda ner tomatpuré, pressad vitlök, garam masala (efter egen smak), curry, coconut cream, kycklingbuljong och vatten. Låt puttra under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
Blanda smör, pressad vitlök och salt i en liten skål. Halvera surdegspavé. Bred på smöret på bröden. Rosta högt upp i ugnen ca 6 min, tills brödet fått fin färg. 
Skala och skär morötter i stavar. Smaka av nötfärsgrytan med lite salt och nymald svartpeppar. 
Servera indisk nörtfärsgryta med en klick matyoghurt, vitlöksbröd och morotsstavar. 
Smaklig måltid!