25-35
Laktosfri
Pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad och sojamajonnäs
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Fisk,
- sojabönor,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- socker
- rödvinsvinäger
- salt
- ägg
- vetemjöl
- neutral olja
Koreansk kålrabbisallad
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Tomatpuré
1 msk
Socker
1 msk
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Morot
1 st
Kålrabbi
1 st
Sojamajonnäs
Majonnäs (Ägg)
½ dl
Japansk soja (Sojabönor)
½ msk
Pankostekt torsk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
2 krm
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Ägg)
Panko (Vete)
Neutral olja
Till servering
Jasminris
135 g
Näringsvärde per portion
- Energi 794 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 85 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Sojamajonnäs: Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
- Dressing till koreansk kålrabbisallad: Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Finhacka röd chili. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med tomatpuré, socker, japansk soja och rödvinsvinäger. Mixa allt med stavmixer till en dressing.
- Koreansk kålrabbisallad: Skala och grovriv morot. Skala och finstrimla kålrabbi. Lägg allt i en salladsskål och blanda med dressingen.
- Pankostekt torsk: Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek den panerade fisken ca 2 min per sida.
- Servera pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad, jasminris och sojamajonnäs.