Laktosfri
Pankopanerad torsk
med koreansk kålrabbisallad och sojamajonnäs4.07 (621)
Under 35 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Socker
- rödvinsvinäger
- salt
- ägg
- vetemjöl
- olja
Ingefära
1 bit
Vitlök
1 klyfta
Röd chili
½ st
Tomatpuré
1 msk
Socker
1 msk
Japansk soja
1 msk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Morot
1 st
Kålrabbi
1 st
Majonnäs
½ dl
Japansk soja
½ msk
Torskfilé
300 g
Salt
2 krm
Ägg
1 st
Vetemjöl
Panko
Olja
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 794 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 85 g
- Protein: 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Blanda majonnäs och japansk soja i en liten skål.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Finhacka röd chili. Lägg allt i en mixerbunke tillsammans med tomatpuré, socker, japansk soja och rödvinsvinäger. Mixa allt med stavmixer till en dressing.
Skala och grovriv morot. Skala och finstrimla kålrabbi. Lägg allt i en salladsskål och blanda med dressingen.
Skär torskfilé i portionsbitar. Krydda med salt. Vispa upp ägg i en skål. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Vänd fisken först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek den panerade fisken ca 2 min per sida.
Servera pankopanerad torsk med koreansk kålrabbisallad, jasminris och sojamajonnäs.
Smaklig måltid!