Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
Lava dipp
Tomatsalsa
1 förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Salt
Svartpeppar
Dino kropp
Hamburgerbröd (Vete)
2 st
Nachochips
50 g
Snackgurka
½ st
Dino fyllning
Hamburgerost (Mjölk, Laktos)
¼ förp
Tomat
1 st
Grönsaksskog
Broccoli
1 st
Snackgurka
½ st
Dino burgare
Nötfärs
250 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Näringsvärde per portion
- Energi 715 kcal
- Fett 35 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Lava dipp: Blanda tomatsalsa och matyoghurt i en skål. Smaka av med lite salt och nymlad svartpeppar.
- Dino kropp: Skär ett snitt längst ovan sidan på brödet och tryck ner nachochips (som en dinosaurierygg). Lägg lite lava dipp på bottenbrödet. Skär gurkan i 2 stavar och gör ett snitt på ovansidan varje gurkstav. Tryck ner nachchips (som en dinosauriesvans).
- Dino fyllning: Skär taggiga kanter på hamburgerosten. Skiva tomat tunt.
- Grönsaksskog: Skär broccoli i buketter och koka mjuka i lättsaltat vatten ca 3 min. Skär gurka i stavar. Ställ broccoli och gurka upp som en skog.
- Dino burgare: Blanda nötfärs med salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Forma till 2 burgare. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och stek burgarna ca 3 min per sida, tills helt genomstekta.
- Fyll dino kropp med dino burgare och dino fyllning. Servera dinosaurieburgaren i grönsaksskogen med resten av nachochipsen och lava dippen.