Mexikansk tallrik med svart ris, rostad sötpotatis, koriander och nachochips
Utan gluten
Vegetariskt

Mexikansk tallrik med svart ris, rostad sötpotatis, koriander och nachochips

3.8 (188)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olja
  • salt
  • vatten
  • rödvinsvinäger
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
1 krm
Mexikansk grillkrydda
1 förp
(Svaveldioxid)
Svarta bönor
1 förp
Rödlök
1 st
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Tomatpuré
1 förp
Vatten
¾ dl
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
2 krm
Spiskummin
1 tsk
Svart ris
125 g
Tomat
1 st
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Tomatsalsa
1 förp
Nachochips
50 g
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 699 kcal
  • Fett: 19 g
  • Kolhydrater: 112 g
  • Protein: 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka svart ris enligt anvisning på förpackningen. Klyfta sötpotatis. 
 Lägg sötpotatisklyftor på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över neutral olja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills sötpotatisen fått fin färg. Krydda med mexikansk grillkrydda direkt de är klara.
 Häll av och skölj svarta bönor. Finhacka rödlök. Hetta upp neutral olja i en kastrull och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt bönor, tomatpuré, vatten, rödvinsvinäger, salt och spiskummin. Koka ca 5 min, tills det kokat ihop till en krämig konsistens.
Klyfta tomat och smula fetaost. Fördela svart ris, rostad sötpotatis, refried beans, tomatsalsa, smulad fetaost, tomatklyftor och nachochips i fyra djupa tallrikar. 
Servera mexikansk tallrik toppad med koriander. 
Smaklig måltid!