Laktosfri
Teriyakiwokad fläskkotlett
med asiatisk kålsallad och sesamfrön3.9 (400)
Under 20 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Morot
1 st
Pak choy
1 st
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Olja
Salt
Sesamfrön
1 förp
Teriyakisås
1 förp
Vatten
1 dl
Majsstärkelse
½ msk
Skivad fläskkotlett
250 g
Olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 583 kcal
- Fett:
- 15 g
- Kolhydrater:
- 77 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Om du har tid? Rosta sesamfrön i en torr och het stekpannan.
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och grovriv morot. Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja och lite salt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
Blanda ihop teriyakisås, vatten och majsstärkelse i en liten skål. Strimla fläskkotlett.
Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs det strimlade köttet och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med salt. Tillsätt teriyakisåsblandningen, låt koka ihop ca 2 min.
Servera teriyakiwokad fläskkotlett med jasminris och asiatisk kålsallad.
Smaklig måltid!