Teriyakiwokad fläskkotlett med asiatisk kålsallad och sesamfrö
15-20
Laktosfri

Teriyakiwokad fläskkotlett med asiatisk kålsallad och sesamfrö

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor,
  • sesamfrön,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vitvinsvinäger
  • neutral olja
  • salt
  • vatten

Jasminris

jasminris
Jasminris
135 g

Asiatisk kålsallad

morot
Morot
1 st
pak choy
Pak choy
1 st
rödlök
Rödlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 tsk
Neutral olja
Salt
sesamfrön
Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp

Teriyakiwokad fläskkotlett

teriyakisås
Teriyakisås (Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
1 förp
Vatten
1 dl
majsstärkelse
Majsstärkelse
½ msk
Skivad fläskkotlett
250 g
Neutral olja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Salt
1 krm
Näringsvärde per portion
  • Energi 583 kcal
  • Fett 15 g
  • Kolhydrater 77 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Om du har tid? Rosta sesamfrön i en torr och het stekpannan.

  1. Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Asiatisk kålsallad: Skala och grovriv morot. Strimla pak choy och rödlök. Lägg allt i en bunke och blanda med vitvinsvinäger, neutral olja och lite salt. Lägg upp på ett fat och toppa med sesamfrön.
  3. Förberedelse teriyakiwok: Blanda ihop teriyakisås, vatten och majsstärkelse i en liten skål. Strimla skivad fläskkotlett.
  4. Teriyakiwokad fläskkotlett: Hetta upp neutral olja i en wok eller stekpanna. Fräs det strimlade köttet och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med salt. Tillsätt teriyakisåsblandningen, låt koka ihop ca 2 min.
  5. Servera teriyakiwokad fläskkotlett med jasminris och asiatisk kålsallad.