Pannoumi med ugnsrostade grönsaker, majskolv och chilisås
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- svartpeppar
Ugnsrostade grönsaker
Bakpotatis
1 st
Majskolv
2 st
Broccoli
1 st
Neutral olja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Chilisås
Citron, (citronsaft)
½ st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Sweet chilisås
1 msk
Salt
Svartpeppar
Till servering
Citron, (skal+saft)
½ st
Neutral olja
1 tsk
Pannoumi, (75 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Salt
1½ krm
Svartpeppar
1 krm
Mixsallad
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Ugnsrostade grönsaker: Klyfta bakpotatis. Halvera majskolv. Dela broccoli i mindre buketter. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet (spara skalet till steg 6). Halvera citronen och pressa ur all citronsaft.
- Lägg alla grönsaker och potatis på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med neutral olja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min tills potatisen mjuknat och grönsakerna fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Chilisås: Blanda matyoghurt och sweet chilisås i en skål. Smaka av med lite citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
- Halvera pannoumi. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Stek osten på hög värme ca 30 sek per sida, tills osten har fått fin färg. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda de ugnsrostade grönsakerna med det sparade citronskalet och resten av citronsaften (ca ½ msk).
- Servera ugnsrostade grönsaker med stekt pannoumi, mixsallad och chilisås.