Pasta med svamp, bönor och parmesan
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- neutral olja
- salt
- grönsaksbuljong
- svartpeppar
Till servering
Casarecce (Vete)
125 g
Parmesanost, (20 g) (Mjölk)
1 bit
Pastasås
Gul lök
1 st
Champinjoner
200 g
Blandade bönor, (190 g)
1 förp
Neutral olja
1+1 tsk
Vitlök
1 klyfta
Salt
Vitt matlagningsvin
1 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Milda mat 4% (Mjölk, Laktos)
1¼ dl
Babyspenat
30 g
Citron
½ st
Svartpeppar
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Till servering: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Pastasås: Finhacka gul lök och skiva champinjoner. Häll av och skölj blandade bönor. Finriv parmesanost.
- Hetta upp 1 tsk neutral olja i en rymlig stekpanna och stek löken ca 3 min på medelvärme, häll upp på ett fat och spara stekpannan.
- Hetta upp 1 tsk neutral olja i den använda stekpannan. Stek champinjoner på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme och lägg tillbaka löken och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Krydda med lite salt. Tillsätt vitt matlagningsvin och smulad grönsaksbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min.
- Blanda ner Milda mat i pannan och låt koka upp. Tillsätt avrunna bönor och babyspenat. Låt sjuda ca 3 min. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
- Späd pastasåsen med det sparade pastavattnet till önskad konsistens. Rör ner hälften av den rivna parmesanen och smaka av med citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ihop avhälld pasta med såsen och toppa med resten av den rivna parmesanen och citronskal.