Köttfärslimpa med timjansmörsås, svamp och vitlöksfräst grönkål
Laktosfri

Köttfärslimpa med timjansmörsås

svamp och vitlöksfräst grönkål
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Potatis
400 g
Örtmix
½ förp
Ströbröd
½ förp
(Vete)
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Blandfärs
250 g
Bakplåtspapper
1 st
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
2 tsk
(Vete)
Vatten
2 dl
Köttbuljong
½ påse
Timjan
10 g
Smör
15 g
(Mjölk)
Grönkål
200 g
Skogschampinjoner
125 g
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
567 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
47 g
Protein:
32 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
 Lägg örtmix, ströbröd, mjölk, salt, nymald svartpeppar och blandfärs i en bunke, blanda väl. Forma till 1 limpa och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min, tills den är helt genomstekt. Låt gärna vila några minuter innan du skär upp den.
 Smält en klick smör i en liten kastrull. Blanda ner vetemjöl och tillsätt sedan vatten och köttbuljong. Låt sjuda ca 5 min. Repa timjan (genom att dra av bladen från stammen). Häll över såsen i en mixerbehållare. Tillsätt smör och finhackad timjan och mixa såsen slät med stavmixer. Om ni vill, sila såsen innan servering.
Plocka grönkål från stammen. Skär kålen i mindre bitar. Halvera skogschampinjoner. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Fräs grönkål, svamp och pressad vitlök ca 4 min. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar.
Skär upp köttfärslimpan och servera med potatis, timjansmörsås och vitlöksfrästa grönsaker.
Smaklig måltid!