Majs- och pannoumifritters med limeyoghurt, basmatiris och kålrabbisalsa
Vegetariskt

Majs- och pannoumifritters med limeyoghurt, basmatiris och kålrabbisalsa

Rätten saknar betyg
Under 40 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Ägg
  • vetemjöl
  • salt
  • svartpeppar
  • olja
Pannoumi
½ förp
(Mjölk, Laktos)
Majs
1 förp
Ägg
2 st
(Ägg)
Vetemjöl
½ dl
(Vete)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olja
Lime, zest
1 st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Salt
1 krm
Kålrabbi
1 st
Cocktailtomater
250 g
Koriander
20 g
Lime, saft
1 st
Salt
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 677 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 85 g
  • Protein: 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
 Tvätta lime i ljummet vatten. Finriv det yttersta skalet från limen och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt och salt.
 Skala och skär kålrabbi i tärningar. Halvera cocktailtomater. Grovhacka koriander. Blanda ihop allt till en salsa i en bunke och krydda med salt och pressad saft från den använda limen. Eller om ni vill, servera allt i separata skålar.
 Grovriv pannoumi och lägg i en rymlig bunke. Häll av majs och blanda ner i bunken tillsammans med ägg, vetemjöl, salt och nymald svartpeppar. Mixa ihop allt med en stavmixer till en grov smet.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna. Klicka ut smet med ett matskedsmått i oljan och stek ca 1-2 min per sida. Det ska bli totalt ca 12 fritters.
Servera majs- och halloumifritters med limeyoghurt, basmatiris och kålrabbisalsa.
Smaklig måltid!