Snabb medelhavstallrik med tabbouleh, hummus, fetaost och pitabröd
Vegetariskt

Snabb medelhavstallrik med tabbouleh, hummus, fetaost och pitabröd

Rätten saknar betyg
Under 20 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • svartpeppar
Bulgur
125 g
(Vete)
Grönsaksbuljong
½ påse
Tomat
2 st
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Olivolja
½ msk
Svartpeppar
Pitabröd
2 st
(Vete)
Hummus
½ förp
(Sesamfrön, Laktos)
Fetaost
50 g
(Mjölk)
Snackoliver
1 förp
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 717 kcal
  • Fett: 32 g
  • Kolhydrater: 83 g
  • Protein: 24 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Värm pitabröden enligt anvisning på förpackningen till servering. Dela sedan pitabröden i fyra delar. 
Koka bulgur enligt anvning på förpackningen men byt ut salt mot grönsaksbuljong. Tärna tomat. Grovhacka bladpersilja. Smula fetaost.
Blanda kokt bulgur med tomat, persilja, pressad citronsaft, olivolja och lite nymald svartpeppar i en skål. 
Servera tabbouleh i två skålar. Toppa med hummus, smulad fetaost, snacksoliver och pitabröd. 
Smaklig måltid!