Pasta alla norma med mozzarella och färsk oregano
Detta recept är ett samarbete med ViktVäktarna. Har du frågor om receptet eller ViktVäktarnas program, hör av dig till matkasse@viktvaktarna.se
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- tomatpuré
- svartpeppar
Rostad aubergine
Aubergine
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Tomatsås
Gul lök
1 st
Olivolja
1 tsk
Tomatpuré
2 msk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Till servering
Mezze maniche rigate (Vete)
125 g
Mozzarella, (62,5 g) (Mjölk, Laktos)
½ förp
Oregano
20 g
Citron
½ st
Salt
Chili flakes
½ tsk
Ruccola
30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Rostad aubergine: Skär aubergine i ca 2x2 cm stora bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min, tills auberginen har fått fin färg. Rör om efter halva tillagningstiden.
- Tomatsås: Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs gul lök på medelvärme ca 3 min. Tillsätt tomatpuré och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 1 min. Rör ner konserverade körsbärstomater och låt sjuda under lock ca 20 minuter. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet när du häller av pastan.
- Bryt mozzarella i mindre bitar. Plocka bladen från oregano. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet.
- Vänd ner avhälld pasta, pastavatten, aubergine, mozzarellabitar, rivet citronskal och oreganoblad i tomatsåsen. Smaka av med lite salt och chili flakes (efter egen smak).
- Klyfta den använda citronen. Servera pasta alla norma med ruccola och citronklyftor.