Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- neutral olja
- vatten
Gurkyoghurt
Limeskal
1 st
Snackgurka
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
Tomatsalsa
Tomat
1 st
Liemsaft
1 st
Neutral olja
½ tsk
Salt
Rostad majs
Majs
1 förp
Neutral olja
Salt
Tacofärs
Neutral olja
Kalkonfärs
300 g
Linas tre kryddor
½ förp
Salt
½ tsk
Vatten
1 dl
Till servering
Tortillabröd (Vete)
4 st
Näringsvärde per portion
- Energi 703 kcal
- Fett 33 g
- Kolhydrater 62 g
- Protein 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går även bra att servera allt var för sig i separata skålar!
- Gurkyoghurt: Tvätta limen i ljummet vatten och finriv skalet. Tärna snackgurka smått och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, limeskal och salt (se tips!).
- Tomatsalsa: Tärna tomat och lägg i en skål. Tillsätt saft från halva den använda limen, neutral olja och lite salt (se tips!).
- Rostad majs: Häll av majsen. Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Fräs majs med lite salt ca 2 min på hög värme, tills majsen fått fin färg. Lägg över på ett fat och torka ur stekpannan. Det går givetvis lika bra att servera majsen utan att steka den!
- Tacofärs: Hetta upp neutral olja i den använda stekpannan och fräs kalkonfärs ca 4 min. Tillsätt Linas tre kryddor, salt och vatten. Låt fräsa ca 2 min, tills färsen är helt genomstekt och vätskan kokat in.
- Servera tortillabröd fyllda med tacofärs, gurkyoghurt, tomatsalsa och rostad majs.