Smak av Jul
Äpple- och ingefärsbräserad kyckling
med råstekt brysselkål, valnötter och ädelostRätten saknar betyg
Under 45 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- svartpeppar
- smör
- vetemjöl
- vatten
Mospotatis
450 g
Gul lök
1 st
Ingefära
½ bit
Vitlök
1 klyfta
Rött äpple
1 st
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör
Torkad timjan
½ förp
Vetemjöl
1 tsk
Vatten
2½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Brysselkål
1 förp
Valnötter
30 g
Smör
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Ädelost
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 775 kcal
- Fett: 33 g
- Kolhydrater: 65 g
- Protein: 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala och koka potatis mjuk i lättsaltat vatten.
Skala och finhacka gul lök, ingefära och vitlök. Tärna äpple. Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar.
Hetta upp lite smör i en stekpanna med höga kanter. Bryn kycklingen ca 2 min per sida, lägg över på ett fat. Tillsätt lök, vitlök, ingefära, äpple och torkad timjan till stekpannan och fräs ca 2 min. Pudra över vetemjöl och rör runt.
Tillsätt vatten och kycklingbuljong. Låt koka upp och lägg tillbaka kycklingen i stekpannan. Sjud ca 15 min, tills kycklingen är helt genomkokt. Vänd på kycklingen efter halva tiden. Späd eventuellt med lite vatten om såsen blivit för tjock.
Skär bort nedersta roten och halvera brysselkål. Bryt sönder valnötter i mindre bitar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek brysselkålen ca 5 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Låt valnötterna steka med den sista minuten. Lägg upp på ett fat och smula ädelost över brysselkålen.
Pressa potatisen.
Servera äpple- och ingefärsbrässerad kyckling med råstekt brysselkål, valnötter, ädelost och pressad potatis.
Smaklig måltid!