Smak av Jul
Vegetariskt
Vintrig kalkongryta
med svamp, grönkålschips och bulgur3.93 (67)
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete·
- Valnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Rödbeta
2 st
Grönkål
100 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Couscous
125 g
Olivolja
Vatten
2 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Saffran
¾ förp
Matyoghurt
1 dl
Saffran
¼ förp
Salt
1 krm
Chèvre
50 g
Surdegspavé
2 st
Granatäpple
1 st
Valnötter
15 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 668 kcal
- Fett: 21 g
- Kolhydrater: 97 g
- Protein: 22 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Lägg in chèvre i frysen i förväg för att den ska bli enklare att hyvla!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig). Tillaga surdegspavé enligt anvisning på förpackningen till servering.
Lägg in chèvre i frysen (se tips!). Skala och klyfta rödbetor. Repa bladen från grönkål. Halvera granatäpple och pilla ut kärnorna. Rosta valnötter i en torr och het stekpanna tills de fått lite färg.
Lägg rödbetor på ena sidan av en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills de är mjuka. Blanda grönkål med lite olivolja och salt. Fördela grönkålen över plåten de sista 3 min.
Häll couscous i en bunke och blanda med olivolja. Koka upp vatten, grönsaksbuljong och saffran. Häll den varma buljongen över couscousen och låt stå ca 10 min under lock. Fluffa grynen med en gaffel vid servering.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda ner saffran och salt.
Fyll 2 djupa tallrikar med saffranscouscous, rostade betor, grönkål, valnötter och granatäppelkärnor. Ta ut chèvre ur frysen och riv direkt över tallrikarna. Servera med surdegspavé och saffransyoghurt.
Smaklig måltid!