4,3 kg CO2e
Lasagne al forno med grönsallad
3.95 (297)
Under 50 min
13 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- smör
- vetemjöl
- balsamvinäger
Gul lök
1 st
Morot
1 st
Olivolja
Nötfärs
250 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vitlök
1 klyfta
Krossade tomater
1 förp
Vatten
½ dl
Tomatpuré
1 förp
Örtmix
1 förp
Kycklingbuljong
1 påse
Smör
Vetemjöl
1½ msk
Mjölk
3 dl
Svartpeppar
Salt
Lasagneplattor
150 g
Riven parmesan
50 g
Mixsallad
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Salt
Näringsinnehåll per portion
- Energi: 796 kcal
- Fett: 32 g
- Kolhydrater: 75 g
- Protein: 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Låt gärna lasagnen stå en stund innan ni skär upp den!
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Hacka gul lök. Skala och grovriv morot. Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs nötfärs på hög värme ca 4 min. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt gul lök, riven morot och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. Blanda ner krossade tomater, vatten, tomatpuré, örtmix och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Smält lite smör i en kastrull. Vispa ner vetemjöl och tillsätt mjölk, lite i taget. Koka upp och sjud under omrörning ca 4 min. Krydda med salt och lite nymald svartpeppar.
Smörj en ugnsform (ca 15x20 cm) och varva köttfärssås, färska lasagneplattor och bechamelsås. Det översta lagret ska vara bechamelsås. Finriv parmesanost över och gratinera mitt i ugnen ca 15 min, eller tills lasagnen fått fin färg.
Lägg mixsallad i en skål. Blanda med lite olivolja, balsamvinäger och salt.
Servera lasagne al forno med mixsallad.
Smaklig måltid!