Grillad kycklingfilé med ugnsrostad potatis, palsternacka och kryddsmör
Laktosfri
Utan gluten

Grillad kycklingfilé med ugnsrostad potatis, palsternacka och kryddsmör

3.84 (80)
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • rumstempererat smör
  • balsamvinäger
Potatis
400 g
Palsternacka
2 st
Morot
2 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Bananschalottenlök
½ st
Rumstempererat smör
25 g
(Mjölk)
Salt
½ krm
Rökt chilikrydda
2 krm
Svartpeppar
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Olivolja
1 tsk
Balsamvinäger
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 578 kcal
  • Fett: 18 g
  • Kolhydrater: 61 g
  • Protein: 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Skär potatis, palsternacka och morot i grova bitar och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och nymald svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills rotfrukterna är mjuka och fått fin färg.
Krydda kycklingfilé med salt och nymald svartpeppar. Grilla kycklingen ca 3 min per sida i en grillpanna. Har du ingen grillpanna stek kycklingen i en stekpanna med lite olivolja. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart längst ner i ugnen ca 10 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
Finhacka schalottenlök och lägg i en skål. Blanda ner smör, salt, rökt chilikrydda och lite nymald svartpeppar.
Tärna tomat. Lägg tomat och mixsallad i en salladsskål. Blanda ner olivolja och balsamvinäger. Smaka av med lite salt. 
Servera grillad kycklingfilé med ugnsrostad potatis, rotfrukter, sallad och toppa med en klick kryddsmör. 
Smaklig måltid!