30-40
Utan gluten
Kryddrostad kycklinglårfilé med bearnaisecrème, parmesan och rostad rotfruktssallad
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- svaveldioxid
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- svartpeppar
- olivolja
- bakplåtspapper
- rödvinsvinäger
Kryddrostad kyckling
Persillade (Svaveldioxid)
½ påse
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kycklinglårfilé
300 g
Olivolja
Rostad rotfruktssallad
Bakpotatis
1 st
Morötter
300 g
Palsternacka
150 g
Olivolja
Bakplåtspapper
1 st
Salt
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Bearnaisecrème
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Torkad dragon
½ msk
Rödlök
½ st
Rödvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 581 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 59 g
- Protein 41 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Kryddrostad kyckling: Blanda persillade, paprikapulver, salt och lite nymald svartpeppar i en liten skål. Lägg kycklinglårfilé i en ugnsform. Strö över kryddblandningen och ringla över olivolja. Gnid in kryddblandningen ordentligt på kycklingen. Tillaga i övre delen av ugnen ca 25 min, tills kycklingen är helt genomstekt.
- Rotfrukter: Skär bakpotatis, morot och palsternacka i mindre bitar. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja och salt. Rosta i nedre delen av ugnen (under kycklingen) ca 25 min, tills allt fått fin färg.
- Bearnaisecrème: Finhacka rödlök och lägg i en liten skål. Blanda ner matyoghurt, torkad dragon, rödvinsvinäger, salt och lite nymald svartpeppar.
- Rostad rotfruktssallad: Finriv parmesanost. Finstrimla rödlök. Blanda de bakade rotfrukterna med parmesan, ruccola och strimlad rödlök.
- Servera kryddrostad kyckling med rotfruktssallad och bearnaisecrème.