Ingredienser
2 pers
Allergener
- Sojabönor,
- sesamfrön,
- ägg,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- vitvinsvinäger
- socker
- neutral olja
- salt
Kimchi
Ingefära
1 bit
Vitlök
2 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger
2 msk
Socker
1 msk
Salladskål
300 g
Stekt ägg
Neutral olja
Ägg (Ägg)
2 st
Salt
Sojastekt svamp
Skogschampinjoner
200 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Vitlök
1 klyfta
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Spenatsallad
Babyspenat
30 g
Sesamolja (Sesamfrön)
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Sesamfrön (Sesamfrön)
½ förp
Salt
Ris
Jasminris
135 g
Gochujangsås
Japansk soja (Sojabönor)
1 msk
Gochujangpasta (Sojabönor, Vete)
1 msk
Näringsvärde per portion
- Energi 581 kcal
- Fett 17 g
- Kolhydrater 82 g
- Protein 24 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
- Ris: Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
- Kimchi: Skala och finriv ingefära och vitlök. Lägg i en rymlig bunke och blanda med japansk soja, gochujangpasta, tomatpuré, vitvinsvinäger och socker. Grovstrimla salladskål. Vänd ner i bunken och blanda ordentligt, gärna med händerna, tills kålen mjuknar.
- Stekt ägg: Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna och stek ägg ca 3 min, krydda med lite salt. Gulan får gärna vara krämig. Lägg äggen på ett fat och spara stekpannan.
- Sojastekt svamp: Kvarta skogschampinjoner. Hetta upp sesamolja i den använda stekpannan och stek svampen ca 3 min på hög värme. Tillsätt sesamfrön, pressad vitlök och japansk soja, stek ytterligare ca 1 min.
- Spenatsallad: Lägg babyspenat i en salladsskål. Blanda med sesamolja, vitvinsvinäger, sesamfrön och lite salt.
- Gochujangsås: Blanda japansk soja och gochujangpasta i en skål.
- Fördela jasminris, kimchi, sojastekt svamp och spenatsallad i 2 skålar. Toppa med stekt ägg. Servera bibimbap med lite gochujangsås.